Kwaliteitsmanagementsystemen

ISO9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Met een ISO9001 certificaat maakt een organisatie aantoonbaar dat de organisatie:

Kwaliteitsmanagement voor focus en structuur

Voor opdrachtgevers is de continue kwaliteit van de producten of diensten belangrijk. Ze eisen vaak dat de leverancier een kwaliteitscertificaat heeft en verwachten van de leverancier dat deze haar processen geborgd heeft en kan voldoen aan de vraag. Niet alleen voor opdrachtgevers is het belangrijk om in het bezit te zijn van een ISO9001 certificaat. Ook voor de organisatie zelf is het belangrijk om een kwaliteit managementsysteem te gebruiken. Het zorgt voor focus en structuur in de organisatie. Dit managementsysteem zorgt voor bewustwording van wet- en regelgeving die op de organisatie van toepassing zijn.

Ten slotte dwingt het ISO9001 certificaat tot nadenken over de kansen en risico’s waarmee de organisatie te maken kan krijgen. Schonewille denkt mee over het beleid en de doelstellingen van uw organisatie. Neem contact op voor meer informatie.